NYHETER

Julpyssel tips från oss till Er!

MER AV DET SKOGEN GER
Fjärde advent står för dörren och vad passar då bättre om inte lite julpyssel. Här får du några enkla pysseltips på temat Mer av det skogen ger.

Det bästa grundmaterialet till ditt pyssel hittar du i naturen. Okonstlat återbruk för en billig penning. Kan det bli bättre? Följ våra steg, eller så har du egna smarta pysseltips på samma tema. Dela gärna dem med oss i så fall.

KRANSAR
Steg 1: Börja med kransstommen. Antingen gör du den av halm eller annat naturmaterial eller så väljer du en tunnare variant av t ex ståltråd.

Steg 2: Välj det ris du vill ha: gran, lingon, blåbär, enris – eller varför inte kottar.

Steg 3: Vill du ha extra fint resultat klipper du riset i små bitar med sekatör eller sax och gör små buketter som sedan sätts samman till en krans. Använd tunn ståltråd och arbeta fast kvistarna, eller buketterna, en efter en.

TIPS. Enklast tänkbara Julpyssel tips kransmodell är att bara lägga lingonris omlott, utan stomme, och vira med tunn grön floristtråd.

Steg 4: När hela stommen är täckt med ris fäster du en metalltrådsögla, eller ett band, att hänga upp kransen i.

Lycka till!

 
BRASTÄNDARE – TILL JULBRASAN ELLER ADVENTSUTFLYKTEN
Steg 1: Plocka kottar, företrädesvis tallkottar. Lägg dem att torka inomhus.

Steg 2: Ta tillvara gamla ljusstumpar och smält dem i vattenbad. Doppa kottarna i det smälta stearinbadet och lägg dem på bakplåtspapper tills de torkat.
TIPS. Mer avancerade och större braständare kan du göra av torra grankottar, ljusvekesnöre och en muffinsplåtform. Sätt muffinspappersformar i plåtformen. Vira vekesnöre runt kotten och stoppa ner den i pappersformen. Häll sedan i smält stearin, ca 1 cm högt. Låt stelna.

Lycka till!

TIPSA OM DEN HÄR SIDAN
{{ commentCount() }}
 • {{ comment.author }}
  {{ comment.author }}, {{ comment.date }} Svara
  {{ comment.content }}
  • {{ child.author }}
   {{ child.author }}, {{ child.date }}
   {{ child.content }}
LÄMNA EN KOMMENTAR
SVARA PÅ {{ getReplyToName() }} INLÄGG
TACK FÖR DIN KOMMENTAR, DEN VISAS HÄR OVAN SÅ SNART VI GODKÄNT DEN