NYHETER

Skogen ger näring

Forskning har visat hur vi genom att vistas i naturen kan få skydd mot bland annat depression, vissa cancerformer, övervikt samt hjärt- och kärlsjukdomar. Det är med andra ord inte bara trevligt och vackert ute i naturen – det är även väldigt bra för oss

Släpp stressen
Ny forskning visar hur vårt immunförsvar stärks av att vistas i naturen. En stressad kropp sätter de funktioner som inte är helt nödvändiga för tillfället på sparlåga – däribland immunförsvaret. När vi är ute i skogen och vandrar – och helt slappnar av, får kroppen en paus från stressfaktorer, som tider att hålla, ringande telefoner och att fatta alla vardagens beslut. Och det är precis vad kroppen behöver ibland – en lucka av tid då vi inte presterar. Då behöver kroppen nämligen inte vara på helspänn utan kan slappna av och återhämta sig på riktigt – och just stärka kroppens immunförsvar. Därför är det nödvändigt för vår hälsa att vi befinner oss i viloläge ibland.
Promenaden i skogen är alltså inte bara ett skönt tidsfördriv utan viktig för ditt välbefinnande. Du stärker immunförsvaret samtidigt som du sänker blodtrycket och stresshormonnivåerna. Du får bättre sömn, mer energi och bättre minne av att vistas i naturen. Det är dessutom helt gratis. Det är bara att ge sig ut i närmsta skog och ta för sig av lugnet.

TIPSA OM DEN HÄR SIDAN
{{ commentCount() }}
 • {{ comment.author }}
  {{ comment.author }}, {{ comment.date }} Svara
  {{ comment.content }}
  • {{ child.author }}
   {{ child.author }}, {{ child.date }}
   {{ child.content }}
LÄMNA EN KOMMENTAR
SVARA PÅ {{ getReplyToName() }} INLÄGG
TACK FÖR DIN KOMMENTAR, DEN VISAS HÄR OVAN SÅ SNART VI GODKÄNT DEN