NYHETER

Weda Skog AB delas upp mellan ägarna

Ägarna i Weda Skog, Bergkvist-Insjön AB och Moelven Industrier ASA, har blivit eniga om att dela upp bolaget mellan sig. Alla medarbetare kommer få erbjudande om anställning endera i Bergkvist Siljan eller Moelven Skog.

Sedan 2000 har Weda Skog ansvarat för råvaruförsörjningen till ägarnas sågverk BergkvistInsjön AB i Insjön och Moelven Dalaträ AB i Mockfjärd. Efter fusionen av Bergkvist-Insjön och Siljan Group till Bergkvist Siljan AB 2019 har ägarna nu bestämt sig för att avveckla det långa samarbetet i Weda Skog och dela upp bolaget genom att inkludera det i sina respektive verksamheter.

Alla 21 medarbetare i Weda Skog kommer få erbjudande om anställning i endera Moelven Skog eller Bergkvist Siljan. Den nya strukturen kommer att träda ikraft från och med den 1 september 2020, men alla existerande virkeskontrakt kommer att bli avslutade i Weda Skogs regi fram till och med årsskiftet. Medarbetarna i Weda Skog fick information om bolagets framtid i samband med ett personalmöte under eftermiddagen. De fackliga förhandlingarna kommer att påbörjas omgående.

Styrelseordförande i Bergkvist Siljan AB, Ulf Bergkvist, och VD i Moelven Skog AB, Björn Johansson säger följande i ett gemensamt uttalande:

– Vi är glada över att vi har funnit denna lösning och extra nöjda med att ingen förlorar jobbet när Weda Skog blir en del av våra respektive verksamheter. I och med denna lösning får vi tillfört viktig kompetens till organisationerna och det innebär en mer ändamålsenlig råvaruförsörjning till våra sågverk i regionen säger Bergkvist och Johansson.

Kontaktinformation:

Ulf Bergkvist, Styrelseordförande Bergkvist Siljan AB och Weda Skog AB

Björn G. Johansson, VD Moelven Skog AB

Erik Andersson, VD Weda Skog AB

TIPSA OM DEN HÄR SIDAN
{{ commentCount() }}
 • {{ comment.author }}
  {{ comment.author }}, {{ comment.date }} Svara
  {{ comment.content }}
  • {{ child.author }}
   {{ child.author }}, {{ child.date }}
   {{ child.content }}
LÄMNA EN KOMMENTAR
SVARA PÅ {{ getReplyToName() }} INLÄGG
TACK FÖR DIN KOMMENTAR, DEN VISAS HÄR OVAN SÅ SNART VI GODKÄNT DEN